Om Brf Eriksdal

Brf EriksdalVid Eriksdalshallens framsida har JM uppfört två stycken punkt hus, inflyttningen i husen ägde rum under hösten 2002. Arkitekter till husen och även den nya entrén till Eriksdalshallen är Brunnnberg & Forshed. Husen är kretsloppanpassade och energieffektiva. Bl a har de byggts för att lätt kunna demonteras och återvinnas. Energisnåla apparater har installerats och husens klimatskal har anpassats så att de släpper igenom en liten energimängd. Brf Eriksdal äger och förvaltar hus och mark.

Föreningen upplåter 38 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen hyr även ut tre lokaler (varav en restaurang) och 16 P-platser.

Läget på södermalm är unikt med närhet till kommunikationer, strandpromenad, badplats, teatrar, och restauranger.

Som boende i Brf Eriksdal har du ca 250 meter ner till mälaren och ca 500 meter till kvarteren runt Medborgarplatsen som förutom ett rikt utbud av affärer inhyser ett 60-tal restauranger med varierande kök.
Avståndet till pendeltågsstationen  Södra station vid Rosenlundsgatan eller Swedenborgsgatan är ca 500 meter. Till tunnelbanan vid Skanstull är det också ca 500 meter längs Ringvägen.

Då vår fastighet utsetts till en av de mer attraktiva adresserna i Stockholms innerstad har vi många förfrågningar från mäklare och privatpersoner om eventuella lediga objekt.

Beskrivning av fastigheten
Fastighetsbeteckning: Kornet 18, Södermalm, Stockholm

Adress: Ringvägen 66 och 70 118 61 Sthlm

Tomtens areal: 1451 kvm

Bruksarea ovan mark: 3730,0 kvm

Lägenhetsarea: 2964,0 kvm

Lokalarea: 67,5 kvm (Ringvägen 70)

Servitutslokaler pl 1 & 2: ca 549 kvm

Byggnadens utformning
Två flerbostadshus i 9 våningar, samt vinds- och källarplan

Antal lägenheter
38 st lägenheter varav: (Alla lägenheter har balkong)

10 st 2 rok 43,5 kvm

10 st 2 rok 58,5 kvm

10 st 4 rok 108 kvm

8 st 5 rok 108 kvm

Energideklaration
Föreningens två hus energideklarerades 2009.
Enerideklarationen för Ringvägen 66 finns här och

Energideklarationen för Ringvägen 70 finns här.

Parkering
16 st parkeringsplatser med motorvärmaruttag på mark på föreningens mark belägen vid adress Ringvägen 70. Parkeringsplats nr 1 närmast ingången Ringvägen 70 är i första hand avsedd för rörelsehindrad. Parkeringsplatsen närmast entré källarplan Ringvägen 66 på tillhörande stadens mark inom servitutsområdet får användas av boende på Ringvägen 66 med godkänt handikapptillstånd.

Uthyrningslokaler Ringvägen 70
Föreningens affärslokal på  bottenplanet på Ringvägen 70 hyrs för närvarande av frisörfirman Forflex.

Servitutslokaler
I en del av entréplanet Ringvägen 66 inryms en cafeteria och i det andra huset Ringvägen 70 finns mindre kontorslokaler. Café och kontorslokaler förvaltas av Stockholms stad genom dess Idrottsförvaltning.

Förråd
Alla lägenheter har förråd vilka är lokaliserade till källar- eller vindsplan. Samtliga förråd nås med hiss från trapphus.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns ett styrelserum med pentryinredning, ett övernattningsrum, cykelförråd och barnvagnsrum.

Tvättstugor
I föreningen finns en tvättstuga i respektive hus, utrustade med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel.

Soprum/källsorteringsrum
Soprum finns i båda husen och nås utifrån på entréplanet. 

Hiss
Stora personhissar för max 13 personer.

Uppvärmning
Fjärrvärmeanslutning med egen undercentral. Vattenburen värme med termostatstyrda fällbara radiatorer. Termostatstyrd värmeslinga i badrumsgolv (komfortvärme).

Ventilation
Frånluftsventilation, med frånluftsdon i bad/wc, kök och klädkammare. Tilluften förvärmes och filtreras i don bakom fällbara radiatorer. Spiskåpa med möjlighet till forcering.

Elinstallation
I varje lägenhet finns elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare. Elmätare till respektive lägenhet är placerad i elskåpet mittemot hissen.

Telefoni, Kabel-TV, Data
Inom fastigheten finns separata nät installerade för kabel-TV, telefoni och data.